עורך דין רשלנות רפואית בבאר שבע

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא כל מקרה שבו שירות רפואי כלשהו גרם נזק למטופל משום שמי מאנשי המקצוע לא נקט במדת הזהירות הסבירה המצופה ממנו, ושאם היה נוקט במדת הזהירות המצופה, אזי הנזק למטופל היה נמנע. הרשלנות יכולה להיגרם עקב אבחנה לקויה, שהובילה לטיפול רפואי לא מתאים, אך גם בשל הימנעות מבדיקה נחוצה שגרמה לטיפול מאוחר מדי, ביצוע פרוצדורה רפואית בצורה רשלנית וכדומה.

תוכן עניינים

האם רק רופאים מואשמים ברשלנות רפואית?

בהחלט לא. רשלנות רפואית יכולה להיות אמנם תוצאה של החלטה לא נכונה של רופאה, אך יכולים להיות מעורבים ברשלנות גם בעלי מקצוע אחרים כמו רוקחים, אחיות, טכנאי רנטגן, פיזיותרפיסטים ועוד.

כיצד מוגדרת רשלנות רפואית בחוק?

החוק מגדיר רשלנות רפואית כמקרה שבו בעל המקצוע לא השתמש במיומנות הדרושה, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר, נבון וכשיר לפעול באותו מקצוע היה משתמש או נוקט בהן באותן הנסיבות. יתרה מכך, על פי חוק, תביעה בגין רשלנות רפואית וזכאות לפיצויים יתקבלו רק כאשר נגרם למטופל נזק, ורק כשניתן להראות שקיים קשר סיבתי מובהק בין פעולותיו של הרופא (או עובד רפואי אחר) לבין הנזק שנגרם למטופל.

עורך דין לרשלנות רפואית

באילו מקרים של נכות שנגרמה עקב רשלנות רפואית ניתן לתבוע פיצוי?

לא ניתן לערוך רשימה של כל סוגי המקרים בהם ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית ולקבל פיצוי על הנזק שנגרם, מכיוון שכל מקרה חדש יכול להוות תקדים. ואולם, אם נבדוק אילו מקרים נפוצים הובילו לתביעות, נמצא מספר סוגים עיקריים:

  1. אבחון שגוי – כל מקרה שבו הרופא קבע אבחנה אחת, אך המטופל סבל ממחלה אחרת, ומשום שמחלתו לא טופלה בזמן נגרם לו נזק.
  2. אבחון מאוחר – כלומר, כל מקרה שבו הופיעו סימפטומים שיכלו להעיד על קיומה של מחלה, אך איש הטיפול לא איבחן את המחלה בשלב המוקדם, ואז, בשל האבחון המאוחר, המחלה הידרדרה וגרמה לנזקים שאפשר היה למנוע עם אבחון שהיה נעשה בזמן.
  3. רשלנות בלידה – כל נזק ליולדת או לתינוק, שנגרמו במהלך ההיריון או הלידה בשל חוסר אבחון מחלות הריון או מומים בעובר, לידה שלא נוהלה כראוי, וכדומה, עשויים לזכות בפיצוי בגין רשלנות רפואית.
  4. רשלנות בניתוח – כלומר, מקרים שונים של פעולה רשלנית במהלך ניתוח, כמו השארת חפץ בגופו של המטופל, הוצאה חלקית של גידול שניתן היה להוציא בשלמותו וכדומה.
  5. טיפול מיותר – למשל, תרופה או פרוצדורה רפואית שלא היה בהם צורך והשימוש בהם גרם לנזק.
  6. מינון לא נכון של תרופה שפגע במטופל וגרם לו לנזק.
  7. ביצוע טיפול ללא הסכמה מדעת – כלומר, מקרה שבו המטופל נתן את הסכמתו לטיפול מבלי שהיה מודע לכל ההשלכות שלו. לדוגמה, אדם שחתם על טופס הסכמה לטיפול כשהיה מעורפל בעקבות נטילה של משככי כאבים.

מה כוללת הגשה של תביעה בגין רשלנות רפואית?

הגשת תביעה על רשלנות רפואית דורשת הכנה מדוקדקת, שמתחילה באיסוף כל התיעוד הרפואי שנוגע למטופל. בשלב זה יש לפנות למוסד הרפואי שבו התבצעה הפעולה הרשלנית ולבקש את כל החומר שברשותו. על פי חוק זכויות החולה, הרופא ואנשי הטיפול מחויבים לתעד בכתב את כל המפגשים עם המטופל ואת כל הבדיקות והטיפולים אליהם הוא נשלח, ולכל מטופל יש את הזכות לקבל העתק של כל הרשומות הרפואיות הללו. אך בטרם הגשת התביעה יש לנקוט מספר צעדים נוספים.

אילו צעדים נוספים יש לנקוט בטרם הגשת תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט?

על פי החוק, כל תביעה בגין רשלנות רפואית צריכה להיות מגובה בחוות דעת מומחה, ולכן, לאחר איסוף המסמכים הרפואיים השונים, יש לפנות למומחה בתחום הרלוונטי ולקבל ממנו חוות דעת רפואית – הן לגבי הנזק והן לגבי הגורם לנזק. רק לאחר מכן מגישים את התביעה לבית המשפט, כשהיא מגובה בכל המידע הרפואי הקיים.

איזו ערכאה שיפוטית מטפלת בתביעות רשלנות רפואית?

תביעות בסכום של עד 2.5 מיליון שקל יש להגיש לבית משפט השלום ובכל סכום גבוה מכך יש להגיש את התביעה לבית המשפט המחוזי.

מהן דרישות החוק להוכחת רשלנות רפואית?

כדי להוכיח שאכן התקיימה רשלנות ולשכנע בכך את בית המשפט, על המקרה הנדון לעמוד בשלושה קריטריונים. ראשית, יש להוכיח שנותן הטיפול לא פעל ברמת המיומנות או הזהירות הסבירות לאדם בתפקידו. לצורך כך, התביעה צריכה לאתר עדים שנכחו באירוע, תיעוד רפואי כתוב של האירוע וכל תיעוד מצולם או מוקלט שהיא יכולה לשים עליו את ידה. שנית, לא מספיק להוכיח את הרשלנות, צריך גם להוכיח שלתובע נגרם נזק. לבסוף, צריך להראות שיש קשר ישיר בין הרשלנות של נותן הטיפול לבין הנזק שנגרם למטופל.

כיצד נקבע גובה הפיצוי בגין רשלנות רפואית?

בקביעת גובה הפיצוי בגין רשלנות רפואית בית המשפט נוקט בעיקרון של השבת המצב לקדמותו. אמנם, במרבית המקרים אין אפשרות להשיב את מצבו של המטופל לקדמותו מבחינה פיזית, אך בהחלט ניתן לפצותו בגין ההשלכות הכלכליות שהרשלנות הרפואית גרמה להן, כמו גם בגין הנזק הנפשי, הסבל והכאב שהוא חווה. לאור זאת, בחישוב הפיצוי לוקחים בחשבון את גובה הנכות שנגרמה לתובע, ואת גילו, מצבו הכלכלי וגובה משכורתו טרם הפגיעה, כושר ההשתכרות העתידי שלו, עלויות הטיפול והסיוע התפקודי שהוא צפוי להידרש להם, וקיצור תוחלת החיים שלו.

מהי תקופת ההתיישנות על תיקי רשלנות רפואית?

תקופת ההתיישנות על תביעות של רשלנות רפואית עומדת על שבע שנים. תקופה זו מתחילה מהיום שבו נוצרה העילה לתביעה, כלומר מהיום שבו קרתה הרשלנות. עם זאת, כאשר הנזק מתגבש ומתגלה רק בשלב מאוחר יותר, התביעה תתיישן בתוך שבע שנים מיום גילוי הנזק, אך זאת, כל עוד לא עברו עשר שנים מהיום בו קרתה הרשלנות.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית?

תביעות רשלנות רפואית הן מורכבות מאוד בשל חובת ההוכחה המוטלת על התובע. על כך יש להוסיף את הגופים הנתבעים, שמציבים סוללת עורכי דין מיומנים. לבסוף, הפיצויים שנפגע רשלנות יכול לקבל הם הערובה לכך שיזכה בטיפול ראוי וישמור על רמת חיים סבירה. מכאן, שמי שנפגע מרשלנות וסובל מנכות אינו יכול להרשות לעצמו להיכשל בתביעה וירצה גם למקסם את הפיצוי שיוכל לקבל. לכן, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית, ולעשות זאת בשלבים מוקדמים ככל האפשר של התביעה.

מהם השיקולים בבחירת משרד עורכי דין לתביעת רשלנות רפואית?

כמו בכל תחום, יש שני קריטריונים לבחירת עורך הדין – מומחיות וניסיון. עורך דין שעוסק בתביעות לנזקי גוף, ובאופן ממוקד בתביעות רשלנות רפואית ומכיר את התחום על בוריו, יידע כיצד לנווט את התביעה באופן הטוב ביותר עבור הנפגע ולהנחות אותו כיצד לפעול בצורה שלא תפגע בזכותו לפיצוי.

בנוסף על כך, עורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואית הוא גם בעל ידע רפואי וניסיון משפטי ארוך שנים, ושני אלה קריטיים, לאור מורכבותן של תביעות מסוג זה. לבסוף, חשוב להעזר בהמלצות על עורך הדין, ובמידת האפשר לשוחח עם לקוחות קודמים שהוא ייצג בתביעות דומות.

משרד עו"ד גולדמן מימון - מתמחים בהגשת תביעות בגין רשלנות רפואית

משרדנו מייצג לקוחות בתביעת רשלנות רפואית. רשלנות רפואית מבוססת על התקיימות שלושה תנאים מצטברים: התנאי הראשון, הפרת חובת הזהירות, קרי, שהרופא המטפל לא אבחן כראוי את המצב הרפואי ו/או לא טיפל בזמן ו/או לא נקט באמצעי זהירות ראויים ומקובלים, לא נתן טיפול רפואי מקובל, התנאי השני, שכתוצאה מטיפול זה נגרם למטופל נזק. התנאי השלישי שיש קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין הטיפול הרשלני שניתן למטופל ובין הנזק שנגרם עקב הרשלנות הרפואית שאירעה.

על מנת להגיש תביעה בעילה של רשלנות רפואית, משרדנו יבדוק מול המומחים הרפואיים המתאימים, אם הטיפול הרפואי שניתן, ניתן על פי הפרקטיקה הרפואית המקובלת ועל פי הציפייה מרופא סביר. המקרה ייבחן בעיניים של הרופא הסביר וכיצד הוא היה מטפל באותו מקרה. אם נצליח להראות שהטיפול שניתן במקרה שלנו סטה מהסטנדר הסביר, תהיה לנו עילת תביעה. עולם הרשלנות, הוא עולם רחב מאוד וחולש על שטחי רפואה ותחומים רבים.

עו"ד סימונה גולדמן
עו"ד סימונה גולדמן

משרד עורכי דין ונוטריון גולדמן מימון, מתמחה בתחום האזרחי, הביטוח הסוציאלי,  המוסד לביטוח לאומי על שלל ענפי המשנה שלו, תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי גוף ובתחום הרשלנות הרפואית.

עו"ד סימונה גולדמן

עו"ד סימונה גולדמן

משרד עורכי דין ונוטריון גולדמן מימון, מתמחה בתחום האזרחי, הביטוח הסוציאלי,  המוסד לביטוח לאומי על שלל ענפי המשנה שלו, תאונות עבודה, ייצוג בוועדות רפואיות, תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי גוף ובתחום הרשלנות הרפואית.

לייעוץ ראשוני >>

Regin D
Regin D
2020-08-17
מקצועי ושירותי
סופי אמסלם
סופי אמסלם
2019-08-21
מקצועית ביותר , יחס אדיב..מומלצת בחום.
איילה בן שיטרית
איילה בן שיטרית
2019-08-20
פניתי למשרדה של עו"ד סימונה גולדמן ליעוץ מהמלצות שקיבלתי בפיסבוק. הגעתי למשרדה וגיליתי עו"ד מקצועית חדה ואנושית. סימונה והצוות ליוו אותי בשירותיות לאורך כל התהליך שהסתיים בהצלחה יתרה. אני מאוד ממליצה על משרדה. ובהזדמנות זו מודה לכל הצוות
Gabriela Stern Stefanoiu
Gabriela Stern Stefanoiu
2019-03-11
שירות אדיב ומקצועי ביותר.ממליצה בחום!!!
עו"ד סימונה גולדמן
עו"ד סימונה גולדמן

משרד עורכי דין ונוטריון גולדמן מימון, מתמחה בתחום האזרחי, הביטוח הסוציאלי,  המוסד לביטוח לאומי על שלל ענפי המשנה שלו, תאונות עבודה, ייצוג בוועדות רפואיות, תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי גוף ובתחום הרשלנות הרפואית.

דילוג לתוכן