ייצוג בוועדות רפואיות ביטוח לאומי

כל אדם המופיע בפני ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, זכאי להגיע לוועדה בליווי עורך דין שייצג אותו. 

משרדנו מייצג לקוחות למול הוועדות הרפואיות, אוספים חומר רפואי, מפנים לקבלת חוות דעת רפואיות, מדריכים לקראת הוועדה הרפואית ואשר יתרחש בה, בוועדה הרפואית, עורך הדין רשאי לטעון בשמו של הפונה, להשיב על שאלות בשמו, להגיש מסמכים בשמו, ולבצע כל פעולה אחרת בוועדה בשמו של הפונה שאותו הוא מייצג. כמובן המשרד מכין את הלקוח לועדה הרפואית וכן מלווה את הלקוח בוועדה הרפואית עצמה.

לוועדות הרפואיות בביטוח לאומי כוח רב, ולעתים כל עתידו הכלכלי ורווחתו של אדם שנפגע תלויה בהחלטתן. לכן, מומלץ מאוד להתייחס ברצינות רבה לכל תהליך הגשת התביעה וההופעה בפני הוועדה. 

משרדנו סבור שליווי צמוד בוועדות הרפואיות מביא למיקסום הפיצוי המגיע ללקוחותינו.

תוכן עניינים

מה תפקידן של הוועדות הרפואיות בביטוח לאומי?

הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי בוחנות תביעות על רקע רפואי והן מבצעות מעין "שמאות רפואית". כאשר התביעה היא לקצבת נכות, הוועדה אחראית גם לקביעת אחוזי הנכות שלפיהם מחושבים גובה הקצבה וההטבות הנוספות, אם ישנן כאלה. 

האם כל התביעות מגיעות לאותה ועדה רפואית?

לביטוח לאומי 6 סוגי ועדות רפואיות המתמחות כל אחת בסוג מסוים של תביעות. 

הראשונה דנה בתביעות לקצבת נכות כללית וקובעת את אחוזי הנכות הרפואית. השנייה עוסקת בתביעות לקצבת נכות בשל תאונת עבודה, ותפקידה לבדוק האם הנכות היא תוצאה מפגיעה בעבודה ולקבוע את אחוזי הנכות הרפואית והתעסוקתית. הוועדה השלישית עוסקת בתביעות נכות עבור ילדים, ותפקידה לבחון האם מצבו הרפואי של הילד הוא עילה מספקת לקצבת ילד נכה. בנוסף אליהן ישנה ועדה רפואית ייחודית לנפגעי פעולות איבה, ומטרתה לקבוע את אחוזי הנכות של הנפגעים.

מהן ההטבות הנוספות המגיעות לנכים ובאיזו ועדה רפואית של ביטוח לאומי הן נידונות?

לביטוח לאומי יש גם ועדה רפואית לשירותים מיוחדים לנכה. מטרתה לבדוק את מדת התלות של התובע באנשים אחרים לצורך ביצוע פעולות יומיומיות, אחזקת הבית וטיפול עצמי, והאם הוא זקוק להשגחה או לעזרה קבועה, הדורשות קצבת שירותים מיוחדים.

הטבה נוספת מגולמת בוועדה השישית, הדנה בבקשות לפטור ממס הכנסה עבור מי שטרם נקבעה להם נכות רפואית או של אנשים המעוניינים בקביעת נכות רפואית ללא הגשת תביעה לקצבת נכות.

מי יושבים בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי?

הוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי מורכבות מרופא מומחה בתחום הרפואי הרלוונטי לתביעה, או ממספר רופאים במקרה ומדובר בתביעה הכוללת ריבוי פגיעות מסוגים שונים בהתאם למומחיות הרפואית. בנוסף לרופאים, בכל ועדה יושב גם מזכיר, המתעד את הישיבה ומתפקידו ליידע את התובע על זכויותיו.

כיצד קובעות הוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי את אחוזי הנכות?

תקנות הביטוח הלאומי מפרטות רשימה של מבחנים רפואיים שעל פיהם קובע רופא הוועדה את אחוזי הנכות. לכל ליקוי רפואי מוגדר אחוז נכות מסוים. כאשר לתובע יש יותר מבעיה רפואית אחת, משקללים את אחוזי הנכות השונים. רופא הוועדה גם קובע את התאריך שבו התחילה הנכות (ונדרשת קצבה) והאם היא זמנית או קבועה. 

האם ועדה רפואית תקבל תביעה בגין נכות שאינה מופיעה בתקנות הביטוח הלאומי?

בוודאי. רשימת המבחנים הרפואיים אינה יכולה מן הסתם לכסות את כל הליקויים הרפואיים הקיימים. ולכן, אם מגיע תובע עם ליקוי רפואי שאינו מוזכר בתקנות, בסמכות הוועדה הרפואית להחליט מהו הסעיף הקרוב ביותר ולהתאים את אחוזי הנכות לפי המפורט בסעיף זה. 

מהם המסמכים שחשוב להגיש יחד עם טופס תביעה בביטוח לאומי?

בשלב הראשון יש לאסוף את כל המידע הרפואי לגבי הפגיעה, הנזק שהיא גרמה לו והטיפול הרפואי הנדרש. בנוסף, יש להשלים מסמכים או בדיקות חסרות לפני הגשת התביעה. התייעצו עם עורך הדין שלכם לגבי כך. לבסוף, מומלץ לקבל חוות דעת רפואית משלכם ולא להמתין לחוות הדעת של הוועדה. חוות הדעת תיתן לכם ולעורך הדין שלכם מושג לגבי התוצאות האפשריות של התביעה ותסייע לכם להתכונן להופעה בפני הוועדה. 

כיצד מומלץ להתכונן להופעה בפני ועדה רפואית בביטוח לאומי?

לקראת ההופעה בוועדה מומלץ להכין לעצמכם בכתב, ובמלים פשוטות, את תמצית התביעה. כלומר, המצב הרפואי שלכם, קשיי התפקוד שאתם נתקלים בהם, כאבים ומגבלות, ימי היעדרות מעבודה והפסדי השכר שנלווים להם ולפגיעה בתפקוד, וכדומה. הוועדה תקדיש לכם זמן קצר מאוד, וחשוב להגיע ממוקדים ולהציג בפניה את עיקרי הדברים. 

מה תפקידו של עורך דין מומחה לביטוח לאומי בהכנה לקראת ועדה רפואית?

למרבה הצער, הוועדות הרפואיות הפכו לחסם בפני אנשים רבים. הוועדות דורשות מהתובע להציג את המקרה שלו בזמן קצר מאוד, מבלי לכוון אותו לדברים החשובים. ליווי וייעוץ עורך דין המתמחה בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי בכל שלבי ההכנה לקראת הוועדה יסייעו לכם לארגן את המידע החשוב, להבדיל בין עיקר לטפל, לקבל חוות דעת רפואית מהמומחים המתאימים ולמצות את הזכויות המגיעות לכם.

ייצוג בוועדות רפואיות

האם עורך הדין יכול גם לייצג אותי בוועדה רפואית של ביטוח לאומי?

פרט לייעוץ וההכנה לקראת הוועדה הרפואית, עורך הדין יכול גם לפעול כמייצג שלכם מול הוועדה. עורך הדין יפרוס את טענותיכם, יגיש את המסמכים ויענה לשאלות הוועדה בשמכם. 

האם ניתן לערער או להביא לביטול החלטה של ועדה רפואית בביטוח לאומי?

ניתן להגיש ערר על החלטת הוועדה בתוך חודשיים מיום קבלת תשובתה בכתב לועדה רפואית לעררים. הערר יכול להתייחס לשיעור אחוזי הנכות שהוועדה קבעה ו/או לתאריך תחילת הנכות. לוועדת העררים יש הזכות לשנות את אחוזי הנכות שנקבעו לכם ולקבוע אחוזים גבוהים או נמוכים יותר. 


משרד עו"ד גולדמן מימון – מתמחים בייצוג והכנת נפגעים בוועדות רפואיות ביטוח לאומי

עו"ד סימונה גולדמן
עו"ד סימונה גולדמן

משרד עורכי דין ונוטריון גולדמן מימון, מתמחה בתחום האזרחי, הביטוח הסוציאלי,  המוסד לביטוח לאומי על שלל ענפי המשנה שלו, תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי גוף ובתחום הרשלנות הרפואית.

עו"ד סימונה גולדמן

עו"ד סימונה גולדמן

משרד עורכי דין ונוטריון גולדמן מימון, מתמחה בתחום האזרחי, הביטוח הסוציאלי,  המוסד לביטוח לאומי על שלל ענפי המשנה שלו, תאונות עבודה, ייצוג בוועדות רפואיות, תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי גוף ובתחום הרשלנות הרפואית.

לייעוץ ראשוני >>

Regin D
Regin D
2020-08-17
מקצועי ושירותי
סופי אמסלם
סופי אמסלם
2019-08-21
מקצועית ביותר , יחס אדיב..מומלצת בחום.
איילה בן שיטרית
איילה בן שיטרית
2019-08-20
פניתי למשרדה של עו"ד סימונה גולדמן ליעוץ מהמלצות שקיבלתי בפיסבוק. הגעתי למשרדה וגיליתי עו"ד מקצועית חדה ואנושית. סימונה והצוות ליוו אותי בשירותיות לאורך כל התהליך שהסתיים בהצלחה יתרה. אני מאוד ממליצה על משרדה. ובהזדמנות זו מודה לכל הצוות
Gabriela Stern Stefanoiu
Gabriela Stern Stefanoiu
2019-03-11
שירות אדיב ומקצועי ביותר.ממליצה בחום!!!
עו"ד סימונה גולדמן
עו"ד סימונה גולדמן

משרד עורכי דין ונוטריון גולדמן מימון, מתמחה בתחום האזרחי, הביטוח הסוציאלי,  המוסד לביטוח לאומי על שלל ענפי המשנה שלו, תאונות עבודה, ייצוג בוועדות רפואיות, תביעות נזיקין, תביעות ביטוח, נזקי גוף ובתחום הרשלנות הרפואית.

דילוג לתוכן